Weer een puzzelstukje

Afgelopen week weer een puzzelstukje van m’n eigen stamboom ontdekt. Ik stam af van IJsbrand van der Boon, gedoopt op 14 november 1700 in Voorburg onder de naam IJsbrant Verboon, zoon van Jan Verboon en Anna Frater. Nu gebeurde dat in die tijd wel vaker dat Van der Boon als Verboon geschreven werd. In het Delftse gemeentearchief heb ik in de Delftse tak een vergelijkbaar voorbeeld gevonden.

Ik wist dat ik goed zat, maar enig bewijs had ik nog nergens gevonden. Als bladerend door het archief van de gemeente Voorburg kwam ik de geboorteakte tegen van Maria van der Boon, dochter van Jan van der Boon en Anna Frater en dus de oudere zus van “mijn” IJsbrand.┬á Kijk! Het ontbrekende puzzelstukje waaruit blijkt dat Jan Verboon en Jan van der Boon dezelfde persoon zijn.

Plaats een reactie